25 Mayıs 2016 Çarşamba

Anketlio Anketler Nasıl Geliyor

Nasıl oluyor da anket doldurarak para kazanabiliyoruz? Bu paranın kaynağı ne?

 Anketlio Anketler Nasıl Geliyor
Bu kadar kolay para kazanıyor olmak kafanızı karıştırıyordur. Sektörü tam olarak bilmeyen ama aklı başında olan herkes “Nasıl oluyor da 5 dakikada doldurduğumuz anket bize para kazandırabiliyor?” diye soracaktır. Kısaca bu döngüyü açıklamak istiyorum.

Öğrencilik yıllarımda bir anket şirketinde anketör olarak çalışmıştım. Firmalar araştırma ya da reklam amacıyla anket şirketlerinden veri toplamasını istiyordu. Anket şirketleri de sokakta gezerek anket dolduracak anketörlere bu işi yaptırıyordu.

Örneğin ; Müşteri olan firma anket başına 30 TL ödüyor, anket şirketi anketöre doldurttuğu anket başına da 20 TL prim veriyor, 10 lirada kendisine kalıyordu.

O zamanlar biz evleri geziyor ya da işlek caddelerde insanları durdurarak “pardon, 2 dakikanızı alarak birkaç soru sorabilir miyim?” diyerek form doldurtmaya çalışıyorduk.

Fakat devir değişti, internet yaygınlaştı ve anketörlük azaldı. Anket şirketleri artık anketörlere vereceği parayı doğrudan anketi dolduranlara verebilir. Anketlio bunu en kapsamlı yapan şirket olma amacıyla ortaya çıkıyor.

Örnek anket kaynağı ;

Anketlio’ya üye olduktan sonra doldurduğumuz anketlerden biri örneğin bireysel emeklilik sistemleri ile ilgili. “Herhangi bir bireysel emeklilik sistemine üye olmayı düşünüyor musunuz?” sorusu var.

Anketlio elinde bu veriler ile bireysel emeklilik firmalarına gidip şunu satacaktır. “Bireysel emeklilik sistemine üye olmayı düşünen xx yaşta, yy mesleği yapan, zzz sayıda üyemiz var. Onlara yönelik reklam veya anket düzenlemek ister misiniz?”

Bireysel emeklilik firması için bu veri paha biçilemezdir. Çünkü bir çok veriye göre kategorize edilmiş çok sayıda ve nokta atışı hedef kitleye ulaşabilecektir. Bireysel Emeklilik firmasının anketi bu kez markalı şekilde önümüze gelir ve o anketi cevapladığımızda yine kazanırız.

Bir çok müşteri firma bu şekilde anketler ve reklamlar yayınlayacaktır. Anketlio üyelerinin sayısı arttıkça müşteriler de artacak ve dolayısıyla anketlerden kazanılacak oranlar da artacaktır.

ŞİMDİ BURADAN TIKLAYARAK HEMEN ÜCRETSİZ ÜYE OLUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder